studioMAS Highveld Pavilion 08

studioMAS: Highveld Pavilion

studioMAS Highveld Pavilion 01 498x288 studioMAS: Highveld Pavilion

This private guest cottage is situated in a lush smallholding along the Vaal River in Vanderbjlpark south of Johannesburg. The buildings function is as garden pavilions, with open entertain areas that also provide weekend accommodation. The building maximises the scenic surrounding by providing complete visual connection between the interior spaces and the surrounding landscape.

studioMAS Highveld Pavilion 02 498x288 studioMAS: Highveld Pavilion

The building consists of two parallel blocks set within the densely treed landscape. They are connected by a garden wall along their eastern facades, creating an intimate courtyard space.

studioMAS Highveld Pavilion 04 498x288 studioMAS: Highveld Pavilion

The illusion of being completely outside while inside is enhanced by the use of frameless glazing on all sides as well as seamless external floor finishes.

studioMAS Highveld Pavilion 03 498x288 studioMAS: Highveld Pavilion

Bedroom suites feature open plan bathrooms as well as an intimate television lounge. Laser cut artworks by Willem Boschoff slide across the facade, providing an interesting and beautiful solution for adjustable privacy.

studioMAS Highveld Pavilion 07 498x288 studioMAS: Highveld Pavilion

COMPLETION DATE: April 2008

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>