studioMAS: House Letschert

studioMAS House Letschert 06 498x288 studioMAS: House Letschert

Set within the leafy Cape Town district of Higgovale and embedded within it's sloping site, House Letschert is immersed in a plethora of harbour, mountain and city views, climaxing with the Table Mountain cable way as its dramatic backdrop.

studioMAS House Letschert 03 498x288 studioMAS: House Letschert

The brief entailed the creation of a large garden space combined with the preservation of an existing mature oak tree. The intention was to make use of natural materials with a heavy emphasis on stone and timber.

studioMAS House Letschert 04 498x288 studioMAS: House Letschert

The slate walls step down the slope resonating like echoes of Table Mountain. On plan the walls fuse to create a secure and tranquil perimeter block, encapsulating a large, open garden within, widening as required to house elements of the programme.

studioMAS House Letschert 05 498x288 studioMAS: House Letschert

This concept is repeated at various scales ending with a lush, intimate master bedroom courtyard. With the integration of dense planting within the facade and external spaces it is envisaged that the building will become entwined with nature over time.

COMPLETION DATE: End of 2009

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>