studioMAS Infill House 12

studioMAS: Infill House

studioMAS Infill House 01 498x288 studioMAS: Infill House

Infill House, on the slopes of Signal Hill above Bantry Bay in Cape Town, sits on a site that has breathtaking views up the mountain and across the Atlantic. The clients requested a comfortable, functional house for easy-living with a simple and natural exterior that, while timeless, was also daring and unusual. The house sits in harmony with the landscape and its magnificent setting.

studioMAS Infill House 03 498x288 studioMAS: Infill House

The design has two long boxes arranged around a courtyard connected by a circulation block of modular exposed concrete. Sea views are revealed from an extensive entrance hall where a top-lit stairway descends to the two lower levels, becoming lighter and more transparent as solid walls give way to a beautifully crafted oak balustrade and screen.

studioMAS Infill House 05 498x288 studioMAS: Infill House

Sunlight and air is controlled passively by way of sliding doors and timber screens. The relationship with nature is enforced by a selection of strip windows that frame views and the courtyard with White Stinkwoods that give testament to the seasons.

studioMAS Infill House 06 498x288 studioMAS: Infill House studioMAS Infill House 07 498x288 studioMAS: Infill House

COMPLETION DATE: 2007

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>