studioMAS: De Land

studioMAS De Land 02 498x288 studioMAS: De Land

INTRODUCTION
Situated on 34ha of land in the outskirts of Potchefstroom, this development aims to create a sustainable village in which older people can retire in an environment where their lifestyle is not compromised nor are they isolated from the community. Rather, they will be part of a group that buys into and shares in the lifestyle values promoted by the town.

studioMAS De Land 03 498x288 studioMAS: De Land

studioMAS De Land 05 498x288 studioMAS: De Land

RATIONALE

The town consists of 3 main neighbourhoods. The first is more rural consisting of free standing houses on a 0m building line which clearly defines the nature of street. Then there is the medium density area catering for the younger market and university students, and lastly, there is the retail node with mixed use factivities that define the entrance into the village. The design of the town is based on new urbanism and accommodates environmentally sustainable systems such as continuous green open spaces, community gardens and rain water harvesting.

studioMAS De Land 07 498x288 studioMAS: De Land studioMAS De Land 08 498x288 studioMAS: De Land

COMPLETION DATE
On-Going

www.studiomas.co.za

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>